Δελτία Τύπου

Ο προεκλογικός αγώνας έφτασε στο τέλος του.

 Οι Ηπειρώτες στη διάρκειά του είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις προτάσεις  και τις θέσεις της κάθε παράταξης, να κρίνουν συμπεριφορές, να διαπιστώσουν ποιον ή ποιους μπορούν να εμπιστευθούν για την επόμενη τετραετία.

Είχαν κυρίως την ευκαιρία για μια ακόμη φορά, να ενημερωθούν για το εύρος του  μεγάλου έργου που υλοποιεί και δρομολογεί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες η Περιφερειακή Αρχή της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου». Η παράταξη που έχει δώσει δείγματα για το ήθος, την υπευθυνότητα, την εργατικότητα, την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητά της.

Το έργο αυτό είμαστε βέβαιοι πως θα επιβραβευτεί την Κυριακή στις κάλπες.

Οι εκλογές της Κυριακής, όπως όλοι γνωρίζετε,  έχουν μια ιδιαιτερότητα: Η απλή αναλογική οδηγεί σε πολυδιάσπαση δυνάμεων, που είναι πιθανό να οδηγήσει Περιφέρειες και Δήμους σε ακυβερνησία. Μια πρόγευση πήραμε την προεκλογική περίοδο.

Μετεκλογικά όμως δεν επιτρέπονται πειραματισμοί. Οι αποφάσεις για προβλήματα της καθημερινότητας, για  νέα έργα, για το μέλλον  εν τέλει  της Ηπείρου, θα πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα, χωρίς ασκήσεις ισορροπίας.

Για αυτό εμείς επιμένουμε και ζητάμε ισχυρή- καθαρή εντολή νίκης και πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο από την Κυριακή. Μόνο έτσι η Ήπειρος θα  προχωρήσει μπροστά με σιγουριά, για να πάει ακόμη ψηλότερα. 

 Στο προσκλητήριο της Κυριακής  δεν επιτρέπεται να λείψει κανείς. Ειδικά οι νέοι, οι οποίοι πρέπει να εμπιστευθούν την παράταξή μας, ώστε να υλοποιήσουμε το έργο μας για ένα καλύτερο μέλλον, αυτό  που  τους αξίζει.

 Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή σας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η νίκη μας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δύναμη που θα μας δώσετε για την Ήπειρο των ίσων ευκαιριών και της ισόρροπης ανάπτυξης.

Το έργο της Περιφερειακής Αρχής αναγνωρίζεται και  επιδοκιμάζεται σε όλη την Ήπειρο και την Κυριακή, οι Ηπειρώτες δίνουν καθαρή εντολή συνέχειας στον νυν και εκ νέου υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και στην παράταξή του «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου».

2019.5.23 thesprotia2Το μήνυμα αυτό βγήκε και από την περιοδεία και ομιλία που πραγματοποίησε την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα ο Περιφερειάρχης, ο οποίος παρουσίασε ενδεικτικά στοιχεία των έργων και των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί, ως και αυτών που έχουν ήδη προγραμματιστεί. «Το έργο μας- είπε ο κ. Καχριμάνης- αναγνωρίζεται εντός και εκτός Ελλάδος.  Κάνει υπερήφανους τους Ηπειρώτες.  Αποδεικνύει πως με  συνεργασία μπορούμε να έχουμε μόνο επιτυχίες», τόνισε, προσθέτοντας πως ο, τι έχει επιτευχθεί σε καίρια ζητήματα έγινε χάρη στη συνεργασία που υπήρχε με τους Δήμους, το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ, τα νοσοκομεία, τους επαγγελματίες, τους αγρότες. Μια νέα εποχή έχει ανατείλει ήδη για τη Θεσπρωτία», πρόσθεσε.

Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κάλεσε τους Ηπειρώτες να δώσουν το παρών τους στην εκλογική διαδικασία και  να στηρίξουν  με την ψήφο  τους την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη»:  «Πειραματισμοί και ακροβασίες δεν χωρούν. Γιατί τότε ναι, το ρολόι θα γυρίσει πίσω. Η Ήπειρος θα βαδίσει σε αχαρτογράφητα νερά.  Σας ζητάμε  εντολή  αυτοδιοίκησης.  Καθαρή νίκη από  αυτή την  Κυριακή. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς εμπόδια μπροστά.. Μόνο έτσι θα πάει η Ήπειρος, η   Θεσπρωτία  ακόμη ψηλότερα», κατέληξε.

2019.5.23 thesprotia1                                                                                                       

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑ/ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Είχαμε θέσει σε προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος. Το είπαμε, το κάναμε πράξη: 

 • Με τη συνδρομή μας, κατασκευάζονται οι αποχετεύσεις και οι βιολογικοί καθαρισμοί στο παράκτιο μέτωπο, στην Παραμυθιά,  ενώ ολοκληρώθηκε  στους Φιλιάτες.   
 • Λύθηκαν τα ζητήματα με τη διαχείριση των απορριμμάτων.
 • Κατασκευάσαμε το Εργοστάσιο Επεξεργασίας και αναβαθμίσαμε το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου σε ΧΥΤΥ.

Είχαμε δεσμευτεί για ουσιαστικές βελτιώσεις των οδικών υποδομών: Το κάνουμε πράξη:

 • Έχουμε ήδη ανάδοχο για την είσοδο της Ηγουμενίτσας, έργο με προϋπολογισμό 12, 7 εκ. ευρώ. 
 • Έγιναν εκτεταμένες παρεμβάσεις βελτίωσης του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου στην ακριτική περιοχή Φιλιατών.
 • Μόνο για τη βελτίωση του δρόμου Σαγιάδα- Αετός- σύνορα έχουμε υλοποιήσει έργα άνω του 1,3 εκ. ευρώ. 
 • Κατασκευάζεται ήδη η οδική σύνδεση Εγνατίας με Σούλι, με προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ. Έργο  αναπτυξιακό που θα δώσει νέα προοπτική για τον ιστορικό τόπο, στον τουρισμό, στην κτηνοτροφία μας. 
 • Αναβαθμίζουμε με τρεις κόμβους, διαπλατύνσεις, ηλεκτροφωτισμό την παραλιακή ζώνη Πλαταριά- Σύβοτα. Έργα που ξεπερνούν τα 4,5  εκατομμύρια ευρώ, είναι ώριμα, έχουν δημοπρατηθεί και  έχουν ανάδοχο.
 • Προχωρούμε μελέτη για τη βελτίωση της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Πλαταριάς.  Αναμένεται η   εκπόνηση και της μελέτης για τη σύνδεση με το Μαυρομάτι, που έχει αναλάβει η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.
 • Ολοκληρώσαμε το διαγωνισμό για τον κόμβο Παραμυθιά- Αεροδρόμιο, έργο  ύψους 515.000 ευρώ.
 • Προχωρούμε σε αναβάθμιση του οδοφωτισμού με νέους λαμπτήρες LED.
 • Χρηματοδοτήσαμε το Δήμο Ηγουμενίτσας με 500.000 ευρώ για την επέκταση του δικτύου πεζών και ποδηλάτων στο βόρειο τμήμα της πόλης.
 • Διαθέσαμε σημαντικά ποσά για αποκαταστάσεις ζημιών σε οδικές και αγροτικές υποδομές.

Είχαμε υποσχεθεί να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των δομών υγείας. Το κάναμε πράξη:

ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Την Κυριακή οι Θεσπρωτοί και όλοι οι Ηπειρώτες επιβραβεύουν το έργο της...

Η ουσιαστική και αποτελεσματική συνδρομή της Περιφέρειας σε σημαντικά έργα  που αφορούν  περιοχές του Δήμου Πάργας,  αναδείχτηκε κατά την περιοδεία που πραγματοποιεί από το πρωί σε τοπικές κοινότητες, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Π20.5.19 sin2ρόκειται για έργα που βελτιώνουν τις υποδομές, εξυπηρετώντας τους αγρότες, τους μόνιμους κατοίκους και αναβάθμισαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τουρισμό.

Ειδικότερα – και μεταξύ άλλων-  προχώρησαν τα αρδευτικά έργα Αμμουδιάς- Βαλανιδοράχης, λύθηκαν τα προβλήματα της ύδρευσης σε Αμμουδιά και Βράχο, με τη συνδρομή της Περιφέρειας ολοκληρώθηκε η είσοδος τοu Καναλακίου, ως επίσης  και το Κλειστό Γυμναστήριο Καναλακίου. Ιδιαίτερη σημαντική ήταν επίσης η συμβολή της Περιφέρειας για την έγκαιρη αποκατάσταση ζημιών που είχαν προκληθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην παραλιακή ζώνη, ελαχιστοποιώντας έτσι τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της περυσινής τουριστικής περιόδου.

20.5.19 sin3Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος συνοδεύονταν από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης», απαντώντας στις ευχαριστίες των κατοίκων και τη  θερμή υποδοχή που του έγινε, τόνισε, πως η Περιφερειακή Αρχή όλα αυτά τα χρόνια ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή για τη βελτίωση των υποδομών και την αντιμετώπιση προβλημάτων, ακόμη κι εκείνων που δεν ανήκαν στην αρμοδιότητά της, συνεργαζόμενη κατά περίπτωση είτε με τους δήμους, είτε με άλλους φορείς (ΕΚΑΒ κλπ). Ως προς τους επόμενους βασικούς προγραμματικούς στόχους,  ανέφερε τη   συμπλήρωση και επέκταση των αγροτικών υποδομών, με παράλληλη προώθηση της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων,  είπε πως προωθείται η μελέτη για ορεινή πλέον χάραξη της σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με την περιοχή Φαναρίου και επιδιώκεται  η βελτίωση του παραλιακού οδικού άξονα, που όμως  ανήκει στα διευρωπαϊκά δίκτυα, και προϋποθέτει την ανάληψη πρωτοβουλιών για χρηματοδότηση από το Υπ. Υποδομών.