Την Τετάρτη 22 Μαΐου ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Λαδοχώρι- Γραικοχώρι-Ηγουμενίτσα/Νέα Σελεύκεια.

Στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στο Εκλογικό Κέντρο (8ης Δεκεμβρίου 8- Ηγουμενίτσα).

Οι προοπτικές στον τουρισμό σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα, ήταν ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν στις περιοδείες του νυν και εκ νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη σε τοπικές κοινότητες του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, των Δήμων Ζαγορίου και Μετσόβου.
19.5.19 sin5Ο κ. Καχριμάνης, τόνισε πώς η πολιτική της Περιφέρειας για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο, έχει ήδη φέρει αποτελέσματα και ανέφερε πως στη νέα θητεία της Περιφερειακής Αρχής, έχουν προγραμματιστεί νέα οδικά έργα βελτίωσης των υποδομών, μεταξύ των οποίων είναι και η βελτίωση της σύνδεσης του Ζαγορίου και του Βορείου τμήματος του λεκανοπεδίου με την Εγνατία Οδό.
Σε συναντήσεις με κατοίκους του Ζαγορίου ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, υπογράμμισε πως για να υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή, η Περιφέρεια είναι πρόθυμη να συνδράμει επενδυτικές πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην παραγωγή τοπικών προϊόντων που στο παρελθόν αποτελούσαν την ταυτότητα του Ζαγορίου. Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτες μεθοδεύσεις που προκαλούν προβλήματα στην προμήθεια στύλων από τη ΔΕΗ και οι οποίες θα προκαλέσουν πρόβλημα επιβίωσης στους δασεργάτες του Ζαγορίου.
Στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Μετσόβου και στην κεντρική ομιλία του στο Μέτσοβο ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασιών για να πάει η κοινωνία μπροστά. «Τη συνεργασία εμείς την έχουμε κάνει πράξη. Στοχοποιήθηκε ο Δήμος Μετσόβου για να πλήξουν εμένα. Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε συνδράμει και έχουμε συνεργαστεί με όλους ανεξαιρέτως τους δήμους», ανέφερε μεταξύ άλλων για να προσθέσει πως «Αφήνουμε πίσω όσους επενδύουν στο ψέμα, στη συκοφαντία, στην παραπληροφόρηση, συμπεριφορές που είναι ασύμβατες με το ήθος και τις αρχές των Ηπειρωτών».

ΣΑΒΒΑΤΟ  

(Από 10 π.μ.) Πέραμα, Κρύα, Αγία Μαρίνα/Λυκοτρίχι, Λυκόστομο, Κρανούλα, Περίβλεπτος, Καρυές (Μεταμόρφωση) Ασφάκα, Πετσάλι, Λαψίστα, Ροδοτόπι, Ελεούσα, Βουνοπλαγιά.

& (Aπό 5 μ.μ.) Ασπράγγελοι, Τσεπέλοβο, Βίτσα.

ΚΥΡΙΑΚΗ    

(Από 10.30 π.μ.) Μάζια, Μπαλντούμα, Περιστέρι, Ανθοχώρι, Χρυσοβίτσα, Ανήλιο, Μηλιά, Μέτσοβο.

ΔΕΥΤΕΡΑ  

(Aπό 5.30 μ.μ.). Σαγιάδα, Ασπροκκλήσι, Καστρί, Αγ. Βλάσης, Μαυρούδι, Παραπόταμος.

ΤΡΙΤΗ

Πρωί: 10.00 π.μ.  Κανάλι – Καστροσυκιά – Λυγιά παραλία – Λούτσα – Αμμουδιά – Μεσοπόταμος – Καναλάκι  - Κορώνη – Κυψέλη.

Απόγευμα: 6 μ.μ. Αγ. Κυριακή – Ανθούσα – Αγιά - Πάργα